AKTAŞ'A ‘AĞALIK' TEPKİSİ

AKTAŞ

İnegöl Belediyesi'nin bütçesinden amatör kulüplere yapılan yardımları sosyal paylaşım sitesinden ‘Ağalık vermekle olur' şeklinde paylaşan belediye başkanı Alinur Aktaş'a ilk tepki Saadet Partisi'nden tepki geldi.

 

İnegöl Belediyesi tarafından 24 Eylül 2013 tarihinde İnegöl’deki Süper Amatör Lig ve Bal ligi temsilcisi amatör kulüplere maddi yardımda bulunuldu. Belediyelerin sosyal sorumlulukları arasında bulunan ve zorunlu olan bu destek sonrası Belediye Başkanı Alinur Aktaş twitter hesabından amatör kulüplerin temsilcileri ile birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşarak, altına da “Ağalık vermekle olur. BAL ligine 14.000 TL, Süper Amatör 7.000 TL.Her takım için.Katkı koyabildiysek ne mutlu” şeklinde bir not düştü. Aktaş’ın Ağalık vermekle olur şeklindeki ifadesi ise tepkilere yol açtı.

Alinur Aktaş’ın bu ifadesine ilişkin dün bir açıklama yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, “Öncelikle şunu belirtelim ki, Saadet Partisi olarak bugüne kadar hiç kimseyle şahsi hedef içerisinde olmadık bundan sonra da olmayız. Bizim siyaset anlayışımızda şahıslar değil zihniyetler önemlidir. Daha önceki beyanatlarımızda da belirttiğimiz gibi AKP kadrolarında genel anlamda bir tabiri caizse zafer sarhoşluğu var. Bu sarhoşluk onları öyle bir hale getirmiş ki, ‘biz ne yaparsak doğrudur, nasıl hizmet yaparsak yapalım, bu halk bize nasıl olsa oy verecektir’ zihniyeti hakim olmuş. Bu zihniyette onları birçok hatalar yapmaya sevk ediyor. Şu anda öyle bir hale gelmişler ki etraflarında olup bitenden habersiz kendi cumhuriyetlerinde çalıp oynuyorlar. Hep zannediyorlar ki bu düzen hep böyle gidecek, bu millet bize kızsa da, kötü söz söylese de başbakanımızın yapacağı siyasi hamlelerle bize oy verecek, biz de belediye de kalmaya, iktidar nimetlerinden faydalanmaya devam edeceğiz düşüncesindeler. Bu düşünce de onların söyledikleri sözleri muhakeme etmekten uzaklaştırmış. Sonunun nereye gideceği belli olmayan sözler sarf etmeye, bir anlamda içlerindeki düşünceleri dışarı vurmaya başlamışlar” dedi.

Belediyeleri AK Parti’nin bir çiftliği haline geldiğini ve belediye bütçesini, imkanlarını partinin bütçesiymiş, imkanlarıymış gibi kullanmaya devam ettiklerini vurgulayan Sütçü, “Bütün bu yapılan çalışmalar resmiyette kanuni bir kılıfa uydurulsa da vicdanlarda karşılığını bulmamaktadır. Ama hamdolsun ki ölüm var, hesap var, mizan var. Bizim acizane tavsiyemiz oy hesabı yapmadan, siyasi gelecek hesabı yapmadan, içerisinde yetiminde hakkının bulunduğu belediye bütçesinin vicdanlarda karşılığını bularak harcanmasıdır. Kendi paranı harcarken, kendi malınla ağalık hesabı yaparken takınılacak tavrın, belediye imkanları kullanılırken de göz önüne alınması gerektiğini düşünüyoruz ve sayın yöneticilerimize de bunları tavsiye ediyoruz. Gözlerinize takılmış olan ve hayatı sizin istediğiniz gibi gösteren gözlükleri çıkarın ve hayatın gerçeklerini görün ki, sorumluluklarınızı ona göre yerine getirin. Kısacası hangi konuyu ele alsak elimizde kalıyor. Dolayısıyla artık işi ehline vermenin vakti gelmiştir”dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07